Heeft u een veilige website of webwinkel?

IBAQ - Veiligheid van uw PC's, laptops, tablets, websites en webwinkels

Beveilig uw website of webwinkel!

De afgelopen dagen stonden de media bol van de berichtgeving over de wereldwijde hackersaanval. Een zeer ernstige dit keer. Nederland komt er naar het zich laat aanzien redelijk ongeschonden uit. Toch is het een moment om even na te denken over hoe het staat met de veiligheid van uw eigen PC's, Laptops, tablets en ook met de veiligheid van uw websites of webwinkels.

Gijzelsoftware is zo'n beetje het ergste wat u kan overkomen. U kunt op dat moment uw PC niet meer gebruiken, maar vaak ook niet meer bij uw klantenbestanden, financiële gegevens, binnengekomen bestellingen, uitstaande facturen, productieplanning enzovoorts. Een directe ramp voor uw bedrijf, die vaak ook nog op het meest ongelukkige moment komt. Ook als de hackers het hebben voorzien op uw website of webwinkel leidt dit tot hetzelfde rampscenario. Ten onrechte wordt het wegvallen van de webwinkel of website als geen direct gevaar beschouwd, maar daar denken uw klanten geheel anders over! Zeker als het meer dan een dag duurt voordat uw site weer draait zijn uw klanten al weggelopen naar de concurrenten en probeer ze dan maar eens terug te winnen.

We willen u zeker niet bang maken, maar wij zien echt dagelijks vele pogingen om illegaal toegang te krijgen tot de PC's of webwinkels. Deze ongewenste hackpogingen stranden steevast omdat wij onze veiligheidsmaatregelen op zeer hoog niveau hebben staan en onze machines dagelijks in de gaten worden gehouden.

Maar hoe is uw situatie?
- zijn al uw PC's, laptops enzovoorts voorzien van de laatste versies van de software?
- bestaan de bedrijven die uw website en PC’s zouden moeten beheren nog wel?
- zorgen zij ervoor dat de software van de website geregeld wordt bijgewerkt?
- zorgen zij ervoor dat er geregeld backups worden gemaakt? En hebben ze wel eens geprobeerd of die ook (in geval van nood) teruggezet kunnen worden?
- heeft u nog steeds een geldig onderhoudscontract met deze bedrijven? Welke dienstverlening beloven zij u?
- is er anti-spam en anti-virus software aanwezig en is deze up-to-date?

Als u bij ons een website afneemt bent u ervan verzekerd dat al het bovenstaande goed is geregeld en dat hackers nauwelijks* nog kans hebben om uw site te kraken of plat te leggen.
Neem contact met ons voor informatie: 085 - 3010975 of bezoek onze website: www.ibaq.nl

NB: 100% garantie dat u nooit gehacked zult worden is niet te geven. Hackers blijven zoeken naar openingen en vinden die ook. Maar u kunt het ze, samen met ons, wel erg moeilijk maken.