Minimale systeemvereisten

  1. Een PC met Microsoft Windows 7, 8 of 10
  2. Internet toegang (voor updates en het verlengen van de licentie)
  3. Een internetbrowser (voor het verlengen van de licentie)
  4. Skype (voor ondersteuning)
  5. Een moderne printer met onuitveegbare (wettelijk verplicht voor etiketten) inkt (wij raden een gewone standaard zwart-wit laserprinter aan)
  6. Iemand met basis computervaardigheden die kan helpen ingeval van nood

 

Over Printers

Onze software is in principe geschikt voor alle moderne printers, maar er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden.
Etiketten moeten volgens de wet onuitveegbaar zijn. Dat betekent dat u geen inkjet printers kunt gebruiken. Dit omdat, als een ingevroren product ontdooit, er condens op het etiket zal vormen waardoor de tekst zal doorlopen. Wij raden om deze reden dan ook zwart-wit laserprinters van een bekend merk aan. Deze zijn goedkoop in afdruk en het ziet er heel goed uit. Sommige bakkers laten hun etiketten in kleur voordrukken met hun logo. Als de printer daar dan vervolgens haarscherp de tekst in zwart aan toe voegt, ziet het er erg goed uit.

Sommige bakkers prefereren labelprinters. Dit is in de praktijk altijd wat moeilijker. Ten eerste gaat de printerfabrikant er vaak van uit dat deze door een specialist geïnstalleerd worden. Dat houdt vaak in dat de installatie wat moeilijker zal zijn. Het wil wel, maar u moet er voor zorgen dat alle instellingen in de printer driver goed staan (binnen onze software bij printerselectie op eigenschappen drukken). Verder is het belangrijk dat u de juiste en meest recente printerdriver voor uw Windows versie geïnstalleerd heeft.

Het vervelendste probleem dat we tegengekomen zijn is het volgende. Er zijn kleine bedrijven die zich specialiseren in apparatuur voor bakkers en horeca. Deze hebben vaak technisch erg mooie labelprinters onder hun eigen naam. Het probleem is echter dat deze printers vaak in China of zo door een onbekende fabrikant geproduceerd worden onder de naam van de afnemer. Het is ook deze onbekende fabrikant die de Windows printerdriver voor deze printer geschreven heeft. Maar wat gebeurt er nu, als deze onbekende fabrikant met de productie van dit model stopt en daarna ook geen printerdriver voor de nieuwe Windows versie maakt? Als u dan een nieuwe PC met de nieuwste Windows versie aanschaft, is de printer in veel gevallen nutteloos. Koop daarom altijd printers van een bekend groot merk. Zij zorgen er namelijk wel voor dat ook hun oude modellen nieuwe drivers krijgen.

Als laatste nog een waarschuwing over goedkope labelprinters. Deze worden soms geleverd met hun eigen software. Met deze software werken ze goed, maar ze werken niet als een algemene Windows printer (daarom waren ze zo goedkoop). U kunt dit testen door in Microsoft Word of kladblok een afdruk op deze printer te maken. Als het met deze software niet werkt, zijn het geen Windows printers en zullen ze dus ook niet met onze software werken.